Breyer event

Breyer Scandinavia afholder i samarbejde med OK-Gruppen et Breyer event i Danmark, d. 24-25 august 2019.

Program for Breyer Event
 • Lørdag d. 24 august 2019
 • Åben 10.00 - 18.00
 •  
  • Lageret er åben for salg kl. 10.00 - 18.00
  • Modelheste show kl. 11.00 - 18.00
  • Kæpheste stævne kl. 11.00 - 16.45
  • Bagagerums marked kl. 10.00 - 18.00, der må pakkes sammen kl. 16.00
 •  
 • Søndag d. 25 august 2019
 • Åben 10.00 - 15.00
 •  
  • Lageret er åben for salg kl. 10.00 - 15.00
  • Modelheste show kl. 11.00 - 15.00
  • Kæpheste stævne kl. 11.00 - 15.00
  • Bagagerums marked kl. 10.00 - 15.00

I forbindelse med vores Breyer weekend, afholder vi også et kæphestestævne :-) 

Mere information om dette kan læses her: Kæphestestævne

 

Der vil også være bagagerums marked, mulighed for at bestille madbilletter og gratis teltplads.

 

Tilmeld showet, kæphestestævnet og køb madbilletter ved at udfylde dette ( Word / PDF ) dokument og mail det til gitte@ok-gruppen.dk

 

Sidste tilmelding tirsdag d. 20/8.

Modelheste show 24-25 august

Priser pr dag
Børn 25 kr (op til 16 år)
Voksne 50 kr (16+)

 

Mal din egen hest workshop - tilmelding på dagen
Lørdag kl 10.00-13.00
Søndag kl 10.00-12.00

 

Der vil være præmier til 1, 2 og 3 pladserne i alle klasser i Børneshow samt Åbent Show, desuden en 1, 2 og 3 plads med tilhørende præmie til de tre “Best In Show” vindere, som er den aller sidste klasse søndag og altså Modelheste Showets top 3 vindere af hele showet. I Best In Show klassen deltager ALLE heste som har vundet første pladser, dvs. at heste fra Børneshowet og det Åbne Show, konkurrerer mod hinanden.
Alle nyindkøbte Breyer heste kan deltage i showet på dagen.

 

“Børneshow” - Børneshows deltager (for børn op til 16 år): Er du ny eller kender du lidt til hobbyen og har du lyst til at deltage i et hyggeligt modelheste-show med dine legetøjs og modelheste, kan du deltage i Børneshowets klasser som ligger lørdag fra kl. 11.00-15.00 og søndag fra kl. 10.00-13.30. Her er alle mærker heste velkommen, og du må deltage i så få eller så mange af klasserne som du har lyst til! 
Du må også gerne deltage i det åbne show, som forløber fra 14.00-17.00 lørdag og 11.30-15.00 søndag, men kun med dine breyer heste (også din mal selv hest). 

 

“Åbent Show” - Andre samlere (både for børn og voksne): 
Er du breyer samler kan du deltage i det åbne show, som er for breyer heste. Du behøver ikke at kende noget til hobbyen eller have erfaringer med shows for at deltage. Du må deltage i så få eller så mange af klasserne som du har lyst til. Du kan deltage med din nykøbte breyerhest, eller med din mal selv breyer hest hvis du er ny i hobbyen. Her deltager du imod andre som har lidt eller meget kendskab til hobbyen.

 

“Åbent Show Afterparty” - Andre samlere (KUN lørdag): Børneshows deltagere må kigge på. Dette show er for alle slags modelheste og øvede samlere.

 

Show regler og vejledning:
Selvom du er ny, og måske ikke har prøvet det før, så lover vi at du får en dejlig oplevelse med hygge, leg og glæde. Vi elsker alle heste, og det er det som det hele går ud på, at se hinandens heste og at have det sjovt :-)

 

Hvordan stiller min hest op i klasserne, og hvor mange kan jeg stille op med? 
Du skal skrive din hests navn ud for hver klasse den vil deltage i, så du selv har styr på hvornår de skal på bordet på dagen. Er du i tvivl om hvilke klasser dine heste skal deltage i, hjælper vi dig på dagen. Der er ikke begrænsning på hvor mange heste du må have med, kun på hvor mange du må deltage med pr klasse. Du må max deltage med 3 heste pr klasse.

 

Hvad har min hest brug for, når den skal stille op i klasserne? 
Din hest har brug for et navn, en race, et køn og at du undersøger hvad farve den har. Alt dette skriver du på et “tag” som kan være alt lige fra en lap papir der følger din hest, til et mærke der sidder om din hests ben i en snor. 
Et køn vil sige om den er en hingst, vallak eller hoppe. Du skal give den det bedste navn du kan tænke på, og skrive det på dens tag. Desuden kan du også skrive hvad det er for en hesterace, men er det for besværlig så nøjes med et navn og et køn. Husk desuden også at skriv dit show nummer, på hestens tag. Et eksempel på hvordan det kunne se ud: 

 

Navn: Bella
Køn: Hoppe
Race: Dansk Varmblod 
Show nr: 3

 

Eller

 

Navn: Zeus
Køn: Hingst
Race: Fjordhest
Show nr: 7

 

Nogle gange oplever vi at nogen kalder deres heste det samme, så det er vigtigt at du får noteret dit show nr på hestenes “tags”, så vi kan kende forskel ved optællingen.
Er du i tvivl om hvilke klasser din hest kan deltage i, hjælper vi dig på dagen :-)

 

Hvordan foregår det og hvordan stemmer jeg?
Showmaster (som hedder Pernille) råber op hvilken klasse der går i gang og du stiller de heste på bordet som skal deltage, husk max 3 heste pr klasse. Husk at passe på at du ikke vælter de andres heste, så de ryger ned af bordet eller får ridser. Skulle man alligevel komme til dette, så hiver man lige fat i showmaster eller den pårørende hvis hest man har væltet, så man kan snakke om det hvis der er sket noget.

 

Vi stemmer på den måde, at alle får en kuglepen og en lap papir, og så går vi med klokken rundt om bordet, og ser godt på alle hestene. Når man har besluttet sig giver man 3 point til den hest man synes der skal vinde og altså den der skal have flest point, så giver man 2 point til den man synes næstbedst om, og 1 point til den sidste man synes om. Når man har stemt lægger man sin seddel i en skål som står ved showmasters bord. Dernæst optæller showmaster stemmerne. Efter hver klasse finder man vinderne, og de får deres præmier inden man starter næste klasse. Man lader hestene stå på bordet imens stemmerne optælles, da der nogle gange vil være en omstemning og man derfor skal bruge hestene igen. Omstemning foregår på samme måde.

 

Man må aldrig stemme på sine egne heste, og man skal huske at stemme ud fra hvilken hest der passer bedst til klassens tema. Vi anbefaler selvfølgelig at man holder sig til reglerne og ikke stemmer på sine egne heste eller venne-stemmer for meget (dvs. stemmer på sin vens heste hele tiden, kun fordi man er venner). 
Man skal stemme ud fra hvad der passer bedst til klassens tema i alle klasser. Forældre og tilskuere må også gerne deltage i afstemningen selvom de ikke har heste med. Vi bruger dette system, da det involverer alle og er en sjov lærerig process i forhold til hestefarver og racer.

 

Generelle regler ved udstilling af modelheste:
Når vi bevæger os iblandt hinandens heste, så husk at have respekt for det der er andres. Man må som tommelfingerregel aldrig røre ved andres heste uden at man spørger om lov først, nogen vil sige nej og så må man nøjes med at kigge, hvor andre vil sige ja og man kan få lov til at se med fingrene. Der vil være udstilling af unge og voksne samleres heste, med røde bånd for hvor man må gå til, og her er det vigtigt at man respekterer at man ikke går ind og rører ved udstillingens heste, men blot ser på. Har man evt. mindre børn med sig, er man som voksen ansvarlig for at sørge for at de ikke ender på den forkerte side af de røde bånd. :-) Vi håber at alle vil respektere dette, da nogle af model hestene har kostet mange penge, og er uerstattelige.

 

Hvordan tilmelder jeg mig?
Tilmeld showet, kæphestestævnet og køb madbilletter ved at udfylde dette ( Word / PDF ) dokument og mail det til gitte@ok-gruppen.dk. Når du betaler for din deltagelse via mobilpay, skal du som note tilknytte dit navn. Det koster 25 kr at deltage pr dag for børn, og 50 kr pr dag for voksne. Dvs for et barn begge dage koster det 50 kr og for en voksen begge dage koster det 100 kr.
På tilmeldings blanketten skal du sætte kryds ud for hvilke dage du deltager, samt skrive dit og/eller en forælders/værges telefonnummer på, samt din alder og dit navn.
Desuden skal du sætte kryds ud for om du overnatter og har telt med.

 

Der vil være mulighed for at bestille madbilletter begge dage men man må også gerne have sin egen madpakke med.

 

OBS: ALLE størrelse modeller kan deltage i alle klasser. Man må gerne have customs med i alle klasser, pånær mal selv klassen, som er til heste man maler på dagen.

 

PROGRAM LØRDAG
10.00-18.00
Middagsmad kl 12.00
Aftensmad efter kl 18.00
Mal din egen hest mellem kl 10.00-13.00. Du kan deltage med din mal selv, kl 13.00 lørdag.

 

KLASSELISTE LØRDAG
Børneshow
Alle model og/eller legetøjsheste er velkommen.

 

Kl 11.00

 • Smukkeste Prinsessehest
 • Din yndlingshest - den du har leget allermest med.
 • Fantasy heste
 • Pletheste (heste med alle slags pletter eller tegn på kroppen)

 

Kl 12.00 PAUSE

 

Kl 13.00

 • Mal din egen hest udstillings klasse (for alle deltagere, ikke kun for børneshows deltagere)

 

Åbent Show
Delvist kun for breyer heste, børneshows deltagere er velkommen til at deltage med deres breyer heste, medmindre der står “alle mærker” ud for en klasse, så må du stille op med alle mærker heste. Du må gerne udstille din hest på bordet med udstillings grime og rytter dukke der holder den hvis du har lyst.

 

Kl 13.30-15.00
1) Sorte heste - kun breyer
2) Brune heste - kun breyer
3) Røde heste - kun breyer
4) Hvide heste - kun breyer
5) Varmblodsheste (sports typer) - kun breyer
6) Amerikanske Racer - alle mærker
7) Udstyr western - alle mærker

 

Åbent show “afterparty”
Børneshows deltagere må kigge på :-)

Kl 15.00-18.00
8) Ponyer - alle mærker
9) Palominoer - alle mærker
10) Dun og buckskin - alle mærker
11) Engelsk seletøj (Spring og dressur) - åbent for alle mærker modeller
12) Arbejdsheste/bryggerheste - alle mærker
13) PRE (Pura Raza Español) spanske heste - alle mærker
14) Flotteste Blommer - alle mærker
15) Roans og stikkelhårede - alle mærker
16) Kun Fantasien Sætter Grænser (Giv den gas med eventyrlige opsætninger). - alle mærker

 

PROGRAM SØNDAG
Søndag 10.00-15.00
Morgenmad kl 09.00
Middagsmad kl 12.00
Mal din egen hest søndag mellem kl 10.00-12.30. Du kan deltage med din mal selv hest, kl 13.00 søndag.

 

KLASSELISTE SØNDAG
Børneshow søndag (alle model og/eller legetøjsheste er velkommen)

 

Kl 10.00

 • Klæd din hest ud som en kendt superhelt/superheltinde (Du skal lave udklædningen hjemmefra)
 • Din hest på stranden (lav en scene opsætning hvor din hest er på stranden, måske ruller den sig i sandet, ligger på et picnic tæppe under parasollen, eller den er i vandet sammen med sin rytter?) 
 • Heste Familien (fremvis din heste familie, fx mor, far og føl)
 • Bedste Venner (vis din hest sammen med sin allerbedste ven)

 

Kl 11.30 Åbent Show Starter (delvist for Breyer heste medmindre en klasse er angivet med “alle mærker”, børneshows deltagere må deltage med deres Breyer heste, eller andre modeller i klasserne med alle mærker)
17) Dyr (hunde, katte, æsler, elge, buffalos mm) - alle mærker
18) Hingste - kun breyer
19) Din yndlings Breyer hest - kun breyer
20) Decorators - kun breyer
21) Danske racer - kun breyer

 

Kl 12.00 PAUSE

 

Kl 13.00

 • Mal din egen hest udstillings klasse (for alle deltagere, ikke kun børneshows deltagere)

 

Kl 13.30 Åbent Show fortsætter (Delvist for Breyer heste, børneshows deltagere må deltage med deres Breyer heste, eller med andre mærker modelheste i de klasser der er angivet “alle mærker”)
22) Heste vogne og andre opsætninger fx agility eller horsemanship, ponygames mm. - alle mærker
23) Hopper med eller uden føl - alle mærker
24) Pletheste (pinto, paints, overos mm) - kun breyer
25) Skimler - kun breyer
26) arabere - åben for alle mærker modelheste
27) Vallakker - kun breyer
28) Appaloosaer og knabstruppere - alle mærker

 

Kl 14.30 Best In Show
“Best In Show” er for ALLE heste som har vundet 1 pladser lørdag og søndag. KAN IKKE FORUDTILMELDES.